Calendar

Calendar

Vacanţa de iarnă a moldovenilor va fi cu o zi mai lungă decât în anul trecut, după ce miercuri, 10 decembrie, Guvernul a aprobat o decizie în scopul „optimizării timpului de muncă şi odihnă în lunile ianuarie – martie 2009”, transmite Info-Prim Neo.

Zilele de 2 (vineri), 5 (luni), 6 (marţi) şi 9 (vineri) ianuarie au fost declarate zile de odihnă pentru angajaţi. Acestea vor fi recuperate în zile de sâmbătă, la 17 şi 31 ianuarie, 21 februarie şi 14 martie 2009.

Tradiţional, 1 ianuarie (Revelion), 7 şi 8 ianuarie (Crăciun), sunt nelucrătoare. La ele se adaugă 3, 4, 10 şi 11ianuarie –zile de sâmbătă şi duminică, libere pentru majoritatea angajaţilor. Astfel, vacanţa de iarnă va fi de 11 zile.

Potrivit prim-viceprim-ministrului Igor Dodon, aceste modificări nu vor influenţa balanţa timpului de lucru pentru primul trimestru al anului 2009.

Premierul Zinaida Greceanâi a dispus ca instituţiile bancare şi alte structuri de urgenţă să lucreze după un regim special, astfel ca să fie asigurată achitarea la timp a salariilor şi prestarea serviciilor comunale.

Anul trecut Guvernul a instituit la fel 4 zile de odihnă pentru a organiza angajaţilor o vacanţă de 10 zile în timpul sărbătorilor de iarnă.

Sursa: Info-Prim Neo

Web Solutions

Peloton Game Statistics

Anunțuri